Sunday, 27 September 2009

Beraye ke?

Hari ini aku bosan... Bosan giler...aku pun lupe keje ade lagi ke x..tp mood aku adelah bosan...so, aku pon ajak la member baik aku..ajak die keluar...mule2 lpak kat ani sup utara dpan rumah lunch..pastu plan nak beraye...hahahaha...mode raye x hilang lagi...sebulan raye katenye...so, aku pon g la beraye...tp aku nak beraye care lain plak...hehehehe...nak tau?jom...








 






haaaaaaaaaa....

aku g menziarahi Muzium Negara... kesian die,tyme raye ni x ramai org dtg ziarah...hahahaha...Anyway, ayah aku cakap aku pernah pergi mase umur 3 tahun dulu...ape aku kisah mase kecik dulu...x taw pape pon..so aku nak g tyme beso ni...org x ramai...rase selesa sket...


~ni la muzium negara~



~kat depan pintu masuk utama~

hurm...aku rase biase je muzium negara ni...lagi best muzium kat shah alam...3 tingkat...tp yg penting maklumat yg aku dapat...sebagai seorang cikgu, kene la tau banyak perkara...at least tyme anak murid tanye x lah bodoh piaq kan...hahahaha...

Ya....selepas menziarahi Muzium Negara, aku terus shoot ke Menara KL...seronok je jalan KL hari ni...x jam langsung...mcm bukan KL je..hahaha..


Last sekali aku g cni mase form 3, tu pon rombongan sekolah yg bawak...tp xde byk perubahan sangat..yg penting pemandangan dulu dan sekarang berbeza...hehehe...



~cahaye kurang memuaskan la~




~jeling apekah itu?~

then lepas je turun menara ade lagi exhibition yg dijalankan..kire sekali dengan tiket la...kat situ ade pameran binatang, pameran kuda padi dgn simulasi F1..aku sempat pergi kat pameran binatang je...



~pandai gak ular tu bergaye..besar dow...~


aku x sempat nak naik poney dgn simulasi F1 sbb queue ramai sangat...then, aku ingat nak g Kompleks Kraft kan Jalan Conlay tapi tutup...xde rezeki...then aku balik, singgah tesco extra jap..then....
















aku beli la 2 bende ni...hihihihihi...


~aku suke kaler biru..sejuk je..~

beli sarung bantal baru dgn tuala lap muke...baru la selesa tidur...



p/s:style beraye kdg2 kene tukar gak kan...hahahaha....



ENTAHLAH...AKU PUN TAK TAHU...









10 comments:

♥♥me ~ cik sara said...

beraya kt muzium negara??

anda mmg kreatiff~

ezam said...

dah berkurun tak kesana....tgk dr luor je.....^^

e-jan said...

ni la die warga kota...mcm ak jgk!
melangut di sekitar kota ye x? haha~
but not diz year..ak byk agenda =p

azizisamsudin said...

nak itut

Deqrum Laiel said...

cik sara~jadi cikgu mesti kene kreatif...hehehe...

Deqrum Laiel said...

abg ezam~kesian muzium tu..xde sape nak menjenguk...
tp kalo nak tau isi die, sile rujuk buke teks sejarah tingkatan 4..sebijik mcm dlm buku susunan dlm muzium tu...hahahaha

Deqrum Laiel said...

e jan~ aku bdak kg okay..cume telah bermastautin di KL je...hehehehe

aku dan secalit warna said...

org beraya ngn org kau beraya ngn ular heheheh

Deqrum Laiel said...

Abg GG~lain kali kite buat rombongan abg GG ke Muzium Negara dan Menara KL...bley ke?hehehe...

Deqrum Laiel said...

Mir~jadi cikgu kene kreatif maa...lain drpd yg lain..hihihihi...