Sunday, 5 July 2009

Bermulanya sebuah cerita....


Duhhh..
Semester baru dah start dah sekarang ni..so kene la berkerja keras sbb start sem ni dah kene buat lesson plan...thun dpan nk kene g sekolah dah....adoyai...byk dah kerja..bkan senang nk jadi cikgu ni..cume dah tau nanti jadi la senang....

so kpd mane2 manusia yg kate jadi cikgu ni senang, meh la cni try masuk kat IPGM(institut pendidikan guru malaysia)ni..bg la anak die ke,sedare ke,cucu ke,masuk...try blaja...letih wo..DL rase kat Universiti senang je nak blaja...1 minor dan 1 major..hmm...x mencabar langsung..kat IPGM ni ade 2 major dan 2 minor...fiuhhhh....memang la nampak mcm byk tp kalo dah biase lame2 ok je..

semangat nak menghadapi new sem ni sedikit terencat sbb my grandpa kene msuk wad, urine cancer...but not sooo seriuos la...semuanye under control...but every day lpas hbes klas je trus shoot g hopsital selayang...hmm...its okay la..mmg la penat...tp it's our responsibility as a part of the family...

hidup untuk penggal pertama lepas utk tahun ni sedikit kucar-kacir krn beberapa tragedi telah melanda tahun lpas yg terbawak2 smpai tahun ni..tp boleh je control semua tu dgn di bantu oleh orang-orang yg sgt disayangi...hehehe....secret ok...hehehe...sekarang ni dah jadi outsider of the college..so kene ne belagak hidup mcm org dah kawen..dok umah sendiri...beli tu beli ni...hmm..mcm2 la...hahaha...tp x taw la kawen ke x..

hmm...citer pasal bab kawen ni pulak...my parents recommend kat sorang anak dara ni..anak dentist katenye(mmg ye pon)..hm..tp harta tidak ke mana tanpa kasih sayang...biar la ianya berlalu...hmm....x tahu lah..jodoh dan ajal di tangan Tuhan..God Bless....lg pon DL masih mude lg...dan pjalanan hidup ni jauh lg..

SO,KITE NJOY DULU!!!!!!!!!

1 comment:

I am Karl said...

njoy slalu laaaa

motif sgt post panjang mcm essay...

blanje aku la

elaun aku x masuk lagi