Monday, 7 September 2009

Balik kampong!!!

Assalamualaikum sume...

dah 3 hari aku x update blog ni...

anyway, aku balik umah kat kg...

~jalan menuju ke rumah~


so, aku nak share sikit2 pasal kg aku ni...


~duduk kg tetap best~

so, meh le intai umah aku kat kg ni ha...
umah biase2 je...
jom intai...


~eee...umah sape tu???~


hurm...umah sape la tu ye..
kite terus belok kanan dan...

~rumahku syurgaku~

inilah rumah aku kat kg...
cukuplah aku tunjuk gambar kat luar je ye...
kat dlam tu mcm2 ade..
aku akan tunjuk entry yg seterusnye...

kg aku ni ade sawah...
waktu hujung bulan mac dan september adalah waktu paling best...
sebab ape??
sebab time ni padi baru nak masuk alam remaja...
so, view die sangatlah cantik...


~inilah sawah@bendang kat kg aku~

dulu mase kecik2 aku selalu mandi kat palong...
bukan palong kat negeri sembilan tu..
palong ni kecik sket dari parit@tali air..
orang selalu mancing kat tali air...



kalo korang perhatikan gambar kat atas ni...
ade gunung-ganang bukit-bukau kat belakang die...
haaa....time ni memang best...
sebab dari sini boleh nampak banjaran titiwangsa...
jom kite zoom kat gambar tu...


~jelas x??~

haa...time ni memang view die cantik sgt...


~cube perhati gambar ini...~

cube korang tgk btol2 gambar kat atas ni..
ape yg korang nampak...
meh kite zoom kan lagi...


~nampak x gunung-ganang?~

sebenarnye, kalau korang tgk bentuk gunung-ganang tu pelik sket...
mcm ade bentuk bangunan...
itulah Genting Highland...
haaa....dari cni pon dah boleh nampak...
tapi view yg best malam la...
memang nampak jelas cahaye2 dari sane...
sayangnye x dapat nak amek sebab tgahari tu aku dah cabut balik KL...
kalau ade rezeki, aku amek gambar time malam...
kat kg aku ni pon selalu ade shooting...
kalau korang perasan, cite nur kasih buat kat kg aku ni...
dan banyak lagi cite2 yg aku x ingat...

~ ni sepupu aku~

tengah dok amek gambar, sepupu aku ni lalu...
nak beli mercun katenye...
biarlah, budak2..
sepupu aku kebanyakkannye sekolah rendah lagi...
yang ni 11 dgn 9 tahun...
kecik2 sumenye...
time raye nanti barulah dapat kumpul sume...
Last but not least,

~ sape bdak kecik ni??buat2 terkejut pulak!!!~

haaa....kalau nak tau sape die, tunggu entry seterusnye ye...
aku sayang budak kechik ni....


ASTALIVISTA BEBEH...

6 comments:

I am Karl said...

hohohohohoho

balik kampung

faiq said...

kampung kau same je ngan kmpg aku..
pahal?

♥♥me ~ cik sara said...

kampung kuey ki neng di?
kayo penah ndelok..
bendangnge apikk..kayo arek berkubang neng kono..kayo jaman cilik2 biyen..haha

p/s: harap bhsa jawaku difahami...haha sajje gedik..

Deqrum Laiel said...

faiq~ tempat ko x best..
tempat aku lg best...

Deqrum Laiel said...

cik sara~ nang tanjong karang...
sawah sempadan...

ojo keliru karo sekinchan...
angger sekinchan wes adoh karo umah ku...

umah cedek karo peken tg karang...
angger arek teko yo mampir yo...

Deqrum Laiel said...

haikal ~
aah..balik kg..
umah aku bile nak sampai..
ape kes?

:P