Thursday, 3 December 2009

R.A.M.

R.A.M.

Hurm...mende tuh?

Ramlah Ram?

Karam Singh Walia?

Mendiang Param?

Lagu Suriram?

huh....

semuenye tu salah...

R.A.M. is stand for...




Hurm....sure ramai yg kaki-maki novel dah kenal dengan beliau... tipu la tak kenal kan... sejak aku bace novel berjudul 'Satu Janji', aku terus tertarik dengan gaya penulisannya... aku hampir menjadi pejuang di medan tinta suatu ketika dahulu... namun ianya hanyalah sekadar di pinggiran je sebab aku x jumpe ape yang aku nak... dan selepas kene laser dengan Faisal Tehrani, terus aku dah malas nak menulis... hahahaha....



Ketiga-tiga novel ni ada kesinambungan ceritenye... Bermule dengan Bagaikan Puteri, disusli dengan Cinta Sang Ratu dan diakhiri dengn Hijab Sang Pencinta... Hurm..sekarang ni aku dah bace Bagaikan Puteri dan separuh cerita Cinta Sang Ratu... Cerite die best giler... Dan aku selalu berangan aku berada di dalam cerita ini... Aduhai.... Alangkah Indahnya... 

Dan ada satu lagi trilogi novel... Semangat Hutan, Tombiruo dan Tombiruo Terakhir.... dan yang aku belum bace A.D.A.M., Mandatori dan Ranggau...



Hurmmm...dah dah dah....jangan nak berangan...


dan tadi, aku baru je beli lagi 2 novel 





Novel ni...


9 Nyawa 


dan





Yang ini...


Hatiku Di Harajuku..


Walaupun ada yang dah lama, tetap aku nak baca jugak sebab banyak bait-bait indah di dalam novel ini... 


Dan untuk kesekian kalinya, aku menambah lagi koleksi novel aku setakat ini yang x banyak mane pun...





Tujuh je..ok la tue..


Tadi baru je dapat berita yang paling menyeronokkan... Impian yang menjadi kenyataan..bukan berangan yea..ni memang betul-betul aku dapat...aku akan hapdate untuk next entry...




ENTAHLAH... AKU PUN TAK TAHU...

7 comments:

||| PöJìé PööH ||| said...

Beb gimme 5!!
Pojie peminat RAM gak..
Last novel Pojie baca Ungu Karmila n Mikhail!!
Best giler!!
ADAM is still my fav, sgt patriotik dan selayaknya diangkat ke filem..

Trilogi bagaikan Puteri akan difilem kan, harap meletop la nti..
Trilogi Tombiruo masih xsempat baca sampai skrg sbb xingat susunan dia, xikut susunan xbest nti..

Eh chop²!! 9 Nyawa tuh novel terbaru ker??
Xtau pun!

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

wah
pecinta novel gak yer

yanie lak suker novel jiwang chenta2

hehehheheh

Deqrum Laiel said...

POjie...

aah..9 nyawa tu novel terbaru...
belilah..best cite die tu...

yang pasal tombiruo tu, start dengan semangat hutan, tombiruo dan tombiruo terakhir..

Deqrum Laiel said...

cik yanie..

aah..kan chentan chentun yea..

hehehehe..

mesti jiwang-miwang kan....

I am Karl said...

adam & satu janji TERBAEK

khatam ms form 3 dulu

btw, header baru kan

SyuQ said...

hatiku diharajuku BEST. garapan yg berbeza dr novel2 beliau sebelum ini. peminat setia Ramlee Awang Murshid ke?

ムゾンケ光 said...

huhu akk pun ade... hari tu excited amek sign die mase die dtg uia pomot 9nyawa..

waa... azad.. mke still same.. ( last akk nmpk awak f3 kot! ) dah tinggi laa... huhu