Wednesday, 2 September 2009

Are You Sleeping?

Pagi tadi aku belajar muzik


~note togey ni aku x faham pon~

Belajar nyanyi lagu kanak-kanak

~nak ngajar sekolah rendah nanti~

belek-belek la buku muzik tu...
punye la selak-selak...
kemudian member aku pon nyanyi la satu lagu ni...






suare member aku ni x sedap pon...
tapi aku bukan tgk suare die...

~suara m.daud kilau lagi sedap~

aku tengok kat lirik die...
sebab ade bahasa perancis dengan english
...

France version

Frère Jacques,

Frère Jacques,

Dormez vous?

Dormez vous?
Sonnez les matines,
Sonnez les matines,
Din, din, don!
Din, din, don!

English Version:

Are you sleeping,
Are you sleeping?
Brother John?
Brother John?
Morning bells are ringing,
Morning bells are ringing,
Ding ding dong,
Ding ding dong.

~kalau nak dengar yg version atas click kat cni~


pastu aku dgn member aku ni pon terfikir untuk men'jawa'kan lagu tu...

kemudian aku pun melalut dengan member aku ni...

dan terhasillah lirik yg mantop ni...

hahahaha...

Jawa version

Kue turu 2x

are you sleeping

kakang john 2x

brother john

loceng isuk muni 2x

morning bells are ringing

ding dang dong 2x

ding dang dong


~yang aku italic dan bolt kan tu bahasa jawa~


so korang semua boleh la try nyanyi...

kalau boleh cube nyanyi ikut loghat masing2...

selamat mencuba...

~jadi cikgu kene kreatif..btol x?~


p/s: tq faiq, ko memang member kreatif beb!

6 comments:

I am Karl said...

wah3x

entry ni azad best!

btol

ko mmg klaka kekadang.. kekadang

hahaha

btw, g blog aku vote entries yg pling interesting

haha

sempena 1st anniversary blog aku

Deqrum Laiel said...

jangan kelakar selalu
nanti mati tercekik sebab gelak..(",)

faiq said...

hahahaa..
aku mmg kretip..
tq gak sbb puji..
adiah xde ke?

Deqrum Laiel said...

kalau ko nak hadiah 31/09/09 jumpe aku..
nanti aku bagi...

♥♥me ~ cik sara said...

nyong arek nyanyi sak iki jugak...
hahaha best!

Deqrum Laiel said...

yok yok..
nyanyai ramei-ramei...

ekekeke.... :P