Monday, 24 January 2011

Al-kisah di hari pertama

Hai sumeee....


Hari ni first day aku practical kat sekolah. Kat mane tu yea? hmm... SK Jalan Bellamy. Tak tahu? Kat situ terkenal dengan Kedai Ikan Bakar tapi aku tak pernah rase pun. Orang la dok canang cite tempat makan tu best. xpe2 ade lagi 89 hari aku kat sekolah. Means 3 bulan la practical kat sekolah tu. Boleh la nak test bile2 mase. Tapi still tak tahu jugak just google map aje..memang sangat membantu kepada orang-orang yg tak tahu selok-belok jalan kat KL ni la...

Keluar rumah pukul 6.25. Sebab first day kan, risau la tetibe jalan jammed.. Then sampai sekolah pukul 6.40.. 15 minutes je dari rumah kalau x jammed.. Kalau jammed almost half an hour la macam kura-kura bawak kete gamaknye.. Sampai je kat sekolah tak tahu nak buat ape, tunggu je la sampai la my classmate yg satu tempat practical ni.. Muhammad Haziq.. Terus la ngadap GB aka Guru Besar then GPK 1 aka Guru Penolong Kanan 1.

So suprised sebab2 masuk2 je jumpe GPK 1, terus dapat jadual waktu mengajar..suprise sebab first time datang practical jadual waktu dah disediakan.. Sebelum ni aku boleh pilih la kelas mane, berape mase nak ngajar.. Alhamdulillah dapat 10 waktu mengajar seminggu, measn 1 waktu is equal to 30 minutes la... Kali ni aku akan ajar Matematik kelas 3 Inovatif dan Pendidikan Jasmani Kesihatan 2 Kreatif. Kat sekolah ni 2 kelas aje Inovatif dan Kreatif.. Kelas Inovatif ni bagus sikit la...yang seronoknye, secara hatrik dapat mengajar Tahun 3 untuk subjek Math ni..Sebelum ni pun dah practical 2 kali mengajar Tahun 3 jugak di sekoalh-sekolah yg berbeza...Adakah aku bakal menjadi Guru Pakar Tahun 3??? Amin..semoga menjadi kenyataan...

Lepas tu attend assembly macam biase, perkenalkan diri kat murid2 n cikgu then merayap satu sekolah..sesi taaruf dengan cikgu-cikgi segala la..cikgu-cikgi semua ok, sporting, dan memberikan kerjasama yg baik mase first day ni...So esok dah start masuk kelas, malam ni kene prepare something for my new 'childs'..hehehe..pada merekalah tempat aku meluahkan kasih sayang di sekolah..kat tempat lain tak tau la kan..sudi ke terime kasih sayang dari aku ni..hahaha...masuk kereta drive sendiri..logik kan...hahahaha...

ok la, first expression kat sekolah sangat bagus, harap sepanjang 3 bulan praktical kat sekolah ni dapat memberikan seribu satu ilmu dan pengajaran kat aku ni untuk kegunaan masa depan...Hmm....Ape nak buat esok yea???




ENTAHLAH AKU PUN TAK TAHU...

3 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

o Cikgu Rupanya

Amir Rayyan said...

selamat pagi cikgu...:)

Qarl said...

Henjoy practical! Miss u