Wednesday, 26 January 2011

Warna Warni Hari Kedua


Hari ni hari pertama aku masuk ke kelas, so ade la sedikit nervous sebab last time mengajar kat kelas last August. So perasaan tu mesti la ade sebab first time pon, even first date pun jantung selalu berdegup kencang. Hmm….

Masuk je dalam kelas, xde orang!!!check kat jadual waktu kelas, xde jadual!!! Tapi bile tgok keadaan kelas, hmm…budak2 ni ade kelas Pendidikan Jasmani (PJ) agaknye…then aku terus je duduk kat meja cikgu dengan rias muka yang serius…hahaha..pastu bebudak masuk la dalam kelas…takut agaknye budak2 tgok muke aku ni..hahaha…bende ni perlu…kite kene garang first time masuk dalam kelas supaya budak2 nanti respect cikgu dalam kelas…telahan aku tepat..budak2 ni ade PJ..then bile sume masuk dalam kelas, bagi salam segala dan duduk..

Aku tetapkan 7 peraturan kat budak2 ni bile time kelas aku…hehehe..jahat tak?mesti la..untuk mengekalkan keharmoniaan sesbuah keluarga mestilah ada rukun@peraturan kan..so antaranya aku x bagi diorg cakap bende lain selain mengenai matematik dalam kelas, kalau tak faham cakap terus terang, homework mesti siap on time dan akhir sekali patuhi semua peraturna yang telah ditetapkan..sah2 la kan…

Semalam aku nak prepare something untuk anak2 murid aku..tapi aku nak postpone dulu la special ni untuk diorang sebab aku nak tengok dulu la tahap anak murid aku ni di tahap mane..then semak buku exercise, sume boleh dikatakan memuaskan…untuk pengetahuan korang, aku lah cikgu math diorang sebab sebelum ni cikgu ganti masuk kelas sebab sekolah ni kurang cikgu. Tak cukup cikgu math..so akulah harapan mereka…hehehe…then aku ajarlah beberapa topic yang dah terlepas macam number system dan addition..memang simple bagi kite tapi tak bagi diorang..some of them perlu perhatian dan di ajar dengan teliti..hmm..comelkan diorang ni…perlu perhatian dari cikgu..kadang2 aku nak tergelak mase mengajar sebab tengok muke comel diorang ni..so cute dan comel..hmm..what ever…

Then dah selesai semua,aku dapat call dari kampus IPG aku bahawa aku kene datang jabatan Hal Ehwal Pelajar(HEP) untuk interview Yang Dipertua Pelajar(YDP) sebab aku dah terpilih jadi Jawatankuasa Perwakilan Pelajar(JPP)untuk sesi 2011/2012..then pergi la petang tadi..jumpe 4 orang pensyarah yang interview..Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar dan aku harap ape yang aku pilih ni mendapat keredhaan dari Allah S.W.T..Insya Allah…

Then dapat invitation dari member aku, die ajak tgok Teater Muzikal Tun Mahathir 2 di Istana Budaya..tiket free beb,..takkan nak lepas macam tu je kan..hehehe…sampai la dalam pukul 11.30 aku sampai rumah..bersihkan diri dan siap untuk tido dah ni…oohhh…very a colourful today dan mengharap yang terbaik untuk esok..  ape pulak yg akan terjadi esok yea???


ENTAHLAH…AKU PUN TAK TAHU…

5 comments:

Qarl said...

wah nak jadi perwakilan pelajar! hiks

ok la utk tahun akhir kan

TM2 best ke? rmai kata yg 1st season dulu much better dr aspect lakonan

yelah dulu ade zizan nin n erra kan

Eeqrum Laiel said...

qarl, bukan nak jadi, tp dah jadi le..huhuhu

yes, TM1 laagi best..terkesan dgn lakonan erra fazira...elly mazlein kurang kick...

zizan, no komen..i lagi best tgok ezany...hehehehe...

mr.syazwan said...

F
U
U
Y
O
O
O

JPP! mantap!

eh TMTM 2 amcm? ku g tgk ari sabtu lps ok la.. suka lagu misha duet dgn ezany n laug last misha je.. lalalala

TMTM 1 x sempat tgk.. haha

::FAIZ FARISH:: said...

aku nak tgk teater Tun tu.... hm..

Eeqrum Laiel said...

syazwan~Sarimah Ibrahim telah menyelamatkan keadaan sebagai penghibur untuk pementasan TM2...yess...i like Misha Omar...terkesima dgn suare die..hehehe


Faiz Farish~g la tgok...sbb ade sedikit kelainan dari TM1...selamat menonton..